ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Feride Bekçioğlu Ortaokulu

Mrt

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir.

Öğrencilerin hazırladığı resimler, üç boyutlu maket çalışmaları ve resfebe performanslarından oluşan ürünler, okul sergisi için hazırlandı ve okulda sergilendi.

Türkçe Öğretmenlerinden Reyhan DOYGUN,Savaş PEKCAN ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Deniz BUCAK  rehberliğinde "Dilimizin Zenginlikleri" projesinin Şubat ayı  "Deyimler ve Atasözleri Okumaları" etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Ara

Hikaye anlatma yarışmamız var!

Anahtar kelimelerle kısa sürede etkileyici ve güzel hikayeler anlatabilirim diyenler...

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından 23.11.2023 Perşembe 8.sınıf öğrencilerimize Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'ne üst öğrenim kurumları tanıtım gezisi yapıldı.Öğrencilerimize okulun tanıtım semineri yapılarak okulun birimleri gezilmistir.Bizleri ağırlayan Ayyıldız Anadolu Lisesi'ne çok teşekkür ederiz.

Kas

03.11.2023 Cuma okulumuz konferans salonunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından velilerimize"Çocuk İstismarı"konulu seminer yapılmıştır.

Ekm

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz İsmail Özkür ve Matematik öğretmenimiz Önder Ethem Genç tarafından Ankara'nın Başkent oluşunun 100.yılı anısına bir pano hazırlanmıştır. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz Codeweek haftası kapsamında kodlamaya giriş aracı olarak beğeniyle kullanılan Little Dot Adventure aracını kullanmıştır.

Şbt

Pursaklar İlçesi Gümüşoluk İlkokulu bünyesinde açılan Anadolu Masalları Atölyesini ziyaret ettik.Okul Müdürü Serkan KARA'ya ve sunumu için Tuğba Metin'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

Güvenli internet kullanımı ile ilgili öğrencilerimiz bilinçlendirildi.

Ock

Dönem sonu karne törenimizi gerçekleştirdik.Okul müdürümüz Serdar Kaya'nın öğrencilerimize ,öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik yapmış olduğu dönem sonu kısa bir değerlendirme ve tatil önerilerini içeren konuşmasının ardından dönem birincilerine ödülleri verildi.Farklı derslerde başarı gösteren ,etkinlerde görev alan öğrencilerimize öğretmenlerimiz belgelerini verdiler.Güzel bir tatil temennisi ile törenimiz sona erdi.